Híreink

Nemzeti Színház előadása

A Vetési Albert Gimnázium 10.c osztályának két csapata is indult a „Barangoló Veszprémben a Nagy Háború nyomában" elnevezésű versenyen. A sikeres felkészülés után a csapatok első és második helyezést értek el, könyv- és színházjegy-jutalmakban részesültek. Az ajándék színházi előadást az elmúlt héten tekinthették meg a diákok a Nemzeti Színházban, a Körhinta című darabot élvezhették. Köszönjük a szervezők munkáját!

Az első világháborús megemlékezés záróeseménye

A Vetési Albert Gimnázium első világháborús projekt-csoportja 2018. november 30-án a Polgármesteri Hivatal Kossuth termében előadást tartott  a nemzetközi Interreg Danube Transnational Programme Networld konferencián.  A csoport 5 éves működéséről és első világháborús kutatásairól beszéltek a diákok. Beszámoltak a novemberi Compiègne-i utazásról és az UCAPE által szervezett nemzetközi projektről, amelynek részesei voltak az elmúlt években.

Könyvtári hírek - sikeres pályázat

A könyvtár részt vett a Tinta Könyvkiadó Wekerle Sándor könyvtárbővítő pályázatán, aminek keretében az állomány 12 magyar, angol és német nyelvű szótárral, szókincsbővítő kiadvánnyal és szakkönyvvel bővült.

 

Biológia foglalkozás - nyílt nap 2018. november 21.

Az emelt szintű biológia képzés iránt érdeklődő tanulók a szerdai nyílt napon két csoportban ismét hangulatos foglalkozásokon vettek részt.

A nyolcadikosok betekinthettek e képzési forma mindennapi életébe: mikroszkópozás, fajismeret, kísérletek, játékos feladatok, kreativitás. Képet kaptak a követelményekről és a továbbtanulási lehetőségekről is.

A foglalkozás végén Kekk Zsófia végzős diákunk az 5 év élményeit, és a terepgyakorlatok tapasztalatait ismertette.

A csoportok eredményei:

Csoportok

13.30-14.30

14.30.15.30

Pillangó

68,5 pont

56 pont

Vadmacska

61,5 pont

-----

Levendula

62,5 pont

66,5 pont

Oroszlán

45,5 pont

-----

Katica

69 pont

69 pont

Cinege

65,5 pont

-----

Hiúz

53,5 pont

-----

Fekete rigó

70 pont

-----

Sas

58,5 pont

76 pont

Kaktusz

75 pont

61,5 pont

Papucsállatka

57,5 pont

66,5 pont

Párduc

70,5 pont

63,5 pont

Jégvirág

55 pont

-----

Mindenkinek gratulálunk az eredményekhez!

Köszönjük a kollégák és a diákok munkáját!

A foglalkozásról készült képekért kattintson ide.

Bob Kaba Loemba előadása

Bob Kaba Loemba, a Budapesti Francia Intézet Tudományos Együttműködési Referense, a Francia Nagykövetség Ösztöndíj Irodájának vezetője ma a francia két tanítási nyelvű képzésben tanuló, továbbtanulás előtt álló diákok számára tartott előadáson ismertette a franciaországi felsőfokú továbbtanulás lehetőségeit. Részletesen beszélt a külföldi ösztöndíj lehetőségéről is.

Az eseményről készült képeket a bővebben linkre kattintva tekintheti meg.

2018. december havi menza befizetés

Menza befizetés az I. emelet 46-os tanári szobában:
2018.11.22. (csütörtök) és 2018.11.29. (csütörtök) 10.30-12.00, 12.30-15.00

Térítési díj
Teljes ár: 450 Ft
Kedvezményes ár: 225 Ft
Ételallergiás (kedvezményes): 225 Ft

December hó, 16 nap, teljes ár: 7.200 Ft
kedvezményes: 3.600 Ft
ételallergiás kedv: 3.600 Ft

Kérjük, hogy a befizetésre a pontos összeget hozza magával.
Bankkártyás fizetés is biztosított.

Filharmónia Magyarország ifjúsági bérlet

A Filharmónia Magyarország ifjúsági bérletének keretében a Talamba Ütőegyüttes koncertjére kerül sor a Hangvillában!

A koncert időpontja: 2018. november 21. - szerda
A bérlettel rendelkezők 13.30-ra érkezzenek meg a Hangvillába!

 

Nyílt nap a Vetésiben - interaktív biológia foglalkozás

Az emeltszintű biológia képzés iránt érdeklődő tanulók a november 14-ei (szerdai) nyílt napon két csoportban egy hangulatos foglalkozáson vettek részt. A közel hatvan perc alatt betekintést kaptak e képzési forma mindennapi életébe. Likerné Pucsek Rózsa tanárnő ismertette az emel tszintű biológia képzés sajátosságait, a követelményeket, az érettségi utáni továbbtanulási lehetőségeket. Rák Gergő 12. B osztályos tanuló a terepgyakorlatok hangulatáról, feladatairól tartott képes beszámolót. A 8. osztályosok 3-as csoportokban érdekes feladatokon keresztül ismerkedhettek a mikroszkóppal, kísérleteket végeztek a vetésis diákok segítségével, akik a kötetlen beszélgetés során vetésis élményeiket is megosztották a „vendég tanulókkal”

Írj levelet Kazinczy Ferencnek! pályázat eredmény

A PIM – A Magyar Nyelv Múzeuma által meghirdetett Írj levelet Kazinczy Ferencnek! pályázat országos döntőjén

Csillag Dávid (12. C)

3. helyezést ért el. 

A eredményhirdetés és a díjátadó Pesti Vigadóban a magyar  nyelv napja alkalmából 2018. november 13-án volt. Gratulálunk a szép eredményéhez! Felkészítő tanár: dr. Kocán Béla. Bővebben itt olvashat az eseményről.

 

Padányi Főegyházmegyei Szavalóverseny eredmény

A 2018. november 10-én Kányádi Sándor tiszteletére rendezett Padányi Főegyházmegyei Szavalóversenyen iskolánkat Morgan Matilda, 9. KNyC osztályos tanuló képviselte. Matilda versmondásával a 9-12. osztályosok között kiemelt arany fokozatot ért el. Gratulálunk!

 

LanguageCert nyelvvizsga

A 2018. decemberi LanguageCert nyelvvizsga időpontjai a következők:

Jelentkezési határidő: november 16. (péntek)

Írásbeli vizsga: december 7. (péntek) 14:30

Szóbeli vizsga: december 14. (péntek) 15:00

Bővebb információt a vizsgáról, illetve a vizsgára való jelentkezés a www.languagecert.hu oldalon érhető el.

 

A spanyol nagykövet díja – 2018

Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája idén harmadszorra hirdette meg a spanyol–magyar két tannyelvű gimnáziumok diákjai számára azt a díjat, mellyel a kiemelkedő tanulmányi eredményű és nyelvismeretű, az iskola által szervezett tanórán kívüli tevékenységekben, valamint versenyeken aktívan résztvevő tanulók kitartó munkáját, kreativitását és elhivatottságát szeretné elismerni.

Idén iskolánkból Reitmesz Kornél (12. A), Orosz Blanka (11. A) és Szücs Máté (11. A) részesült a rangos kitüntetésben. Az ünnepélyes díjátadóra október 27-én szombaton a spanyol nagykövet rezidenciáján került sor, a diákok személyesen a Spanyol Nagykövettől, Őexcellenciája Anunciada Fernández de Córdova úrnőtől vehették el a munkájukat elismerő emlékplakettet, valamint a díjjal járó ajándékokat. Gratulálunk Kornélnak, Blankának és Máténak, a jövőre nézve pedig további sok sikert, szép eredményeket kívánunk Nekik!