Híreink

Pályázati lehetőség spanyol tagozatos diákoknak

A Spanyol Nagykövetség Oktatási Irodája idén harmadszorra hirdeti meg a spanyol–magyar két tannyelvű gimnáziumok diákjai számára azt a díjat, mellyel a kiemelkedő tanulmányi eredményű és nyelvismeretű, az iskola által szervezett tanórán kívüli tevékenységekben, valamint versenyeken aktívan résztvevő tanulók kitartó munkáját, kreativitását és elhivatottságát szeretné elismerni. A magyarországi spanyol két tannyelvű iskolák 12 legkiemelkedőbb diákja részesül jutalomban, a három legeredményesebb díjazott pedig egy spanyolországi nyelvkurzuson vehet részt. A rangos kitüntetésre a 11. és a 12. évfolyam spanyol tagozatos tanulói pályázhatnak október 2-áig. A jelentkezés feltételeiről és a pályázat részleteiről az alábbi linken  olvashattok részletesebben.

 

Szülői értekezlet (2018. szeptember 19.)

Tisztelt Szülők!

Szeretettel meghívjuk Önöket 2018/2019. tanév első szülői értekezletére, 2018. szeptember 19-én 17 órától.

 

Kréta e-napló

Iskolánk a 2018/2019-es iskolai tanévtől a KRÉTA naplót használja, ezzel egyidőben a Mozanapló nem szolgálja tovább a tanulók és szüleik tájékoztatását a tanulmányi előmenetelről, valamint az iskolai munkával kapcsolatos híreket kizárólag a KRÉTA rendszeren keresztül kaphatnak.

Diákjaink hozzáférése a KRÉTA naplóhoz

Diákjaink keressék fel iskolánk KRÉTA naplóját és a 11 számjegyű oktatási azonosítójukkal illetőleg születési dátumukkal (pl. 2000-01-01) tudnak belépni. Fontos, hogy az évet, hónapot és napot kötőjellel kell elválasztani. A jelszót az első belépés után meg kell változtatni.

Szülői (gondviselői) hozzáférés a KRÉTA naplóhoz

Nyilvántartásunk alapján minden diákhoz rendelünk gondviselőt. Azon gondviselőknél, akiknél e-mail cím rendelkezésünkre áll, arra az e-mail címre küldjük a felhasználónevet és a jelszót. Azon esetekben, amikor nincs e-mail cím megadva, a szülői értekezleten (2018. szeptember 19) lehet a hozzáféréshez szükséges felhasználónevet és jelszót az osztályfőnököktől átvenni. Természetesen az e-mail címmel rendelkező gondviselőknek is van erre lehetőségük.

 

Biológia előkészítő 8. osztályosoknak

Kedves szülők és 8. osztályos diákok!

A Vetési Albert Gimnázium Diákjaiért Alapítvány előkészítőt hirdet 8. osztályos diákok számára biológiából. A 1.5 órás foglalkozásokat iskolánk szaktanárai tartják péntek délutánonként a gimnáziumban 10 héten keresztül. Az első foglalkozásokra 2018. november 16-án 15.00-kor kerül sor. 

Jelentkezni személyesen lehet az iskola titkárságán 2018. szeptember 24-én 9 és 16.00 óra között. Az első 25 diák jelentkezését tudjuk elfogadni!

részletekről érdeklődni a 88/560-680-as telefonszámon lehet munkaidőben (8.00-16.00).

 

International Youth Camp 2018 – Žamberk, Csehország

2018. július 13-21-ig lehetőségem volt részt venni egy már több éves múlttal rendelkező Nemzetközi Ifjúsági Táborban, melyet minden évben egy másik város rendez. A hét résztvevő nemzet kilenc városa közül idén nyáron a csehországi Žamberkbe utaztunk. A veszprémi és a házigazda csehek mellett olasz, francia, német és lengyel fiatalokkal táboroztunk. A városból heten indultunk útnak diákok, egy kísérő tanárnő felügyeletével.

 

2016/2017. tanévben érettségizettek figyelmébe

Iskolánkban 2016/2017. tanévben érettségizett tanulók érettségi dolgozataikat 2018. október 6-ig személyesen elkérhetik. E dátum után a dolgozatok selejtezésre kerülnek.

 

Idén is francia színjátszó!

Jelentkezés szeptember 15-ig Nyerges Katalin tanárnőnél!

 

Magyar nyelv és matematika előkészítő 8. osztályosoknak

Kedves szülők és 8. osztályos diákok!

A Vetési Albert Gimnázium Diákjaiért Alapítvány előkészítőt hirdet 8. osztályos diákok számára matematikából és magyar nyelvből. A kétszer 1.5 órás foglalkozásokat iskolánk szaktanárai tartják szombat délelőttönként illetve péntek délutánonként a gimnáziumban 10 héten keresztül. Az első foglalkozásokra 2018. szeptember 29-én reggel 8.30-kor kerül sor.

A részletekről érdeklődni a 88/560-680-as telefonszámon lehet munkaidőben (8.00-16.00).

Jelentkezni személyesen lehet az iskola titkárságán 2018. szeptember 24-én 9 és 16 óra között. Az első 50 diák jelentkezését tudjuk elfogadni! Jelentkezéskor tájékoztatjuk a szülőket az Alapítvány támogatásának lehetőségéről.

 Előkészítő időpontok – matematika és magyar nyelv:

  1. szeptember 29. (szombat)
  2. október 6. (szombat)
  3. október 19 (péntek)
  4. október 26. (péntek)
  5. november 17. (szombat)
  6. november 24. (szombat)
  7. december 8. (szombat)
  8. december 14. (péntek)
  9. január 5. (szombat)
  10. január 12. (szombat)

 

Mutasd be, miért fontos a nyelvtanulás!

Iskolánkból két osztály töltött fel videót a Nyelvparádé oldalon megjelent felhívásra, hogy bemutassa, miért fontos a nyelvtanulás. A szavazás már lezárult, de a közönség által megszavazott 20 pályamű közül szakmai zsűri választja ki a nyertes filmet, melynek alkotói az egész osztályukkal együtt három napot tölthetnek Horvátországban. A díjátadóra szeptember 8-án, a Nyelvparádé keretein belül a Millenárison kerül sor.

Mindenképpen nézzétek meg a két osztály videóját!

9.A osztály videója

12.A osztály videója

 

Beiratkozási és tanévkezdési információk

Kedves felvételt nyert 8. osztályos diákok!

 

A beiratkozással és a 2018/19-es tanév kezdetével kapcsolatban minden lényeges információt megtudhattok az oktatási azonosító megadásával ezen a felületen.

 

Kérjük, hogy a mellékelt adatlapot szíveskedjenek kitölteni, és beiratkozáskor az osztályfőnöknek aláírva átadni.

 

  

Likerné Pucsek Rózsa tanárnő Ranolder-díjas

Iskolánk biológia-kémia szakos tanárnője, Likerné Pucsek Rózsa a Lovassy László Gimnáziumban Pedagógusnap alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen vette át a díjat Porga Gyula polgármester úrtól. Az eseményen készült képek, illetve a laudáció itt megtekinthetők. Gratulálunk a díjhoz, és sok hasonló sikert kívánunk tanárnőnek a jövőben is!

Molnár Anna kitüntetése

A 2016/17-es tanévben elért kiemelkedő tanulmányi eredményéért és asztaliteniszben elért kimagasló sportteljesítményéért Dr. Kásler Miklós miniszter úr, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere „Magyarország jó tanulója – jó sportolója” címet adományozta Molnár Annának (12.A). Gratulálunk a rangos elismeréshez!