Belgium magyarországi nagykövete Jeroen Vergeylen úrtól megtudtuk, hogy célja a két ország kapcsolattartása, barátságának megerősítése, így még az idén szeretné meglátogatni a francia kéttannyelvű középiskolákat Magyarországon.
Ennek eleget téve nagy örömmel fogadta meghívásunkat és 4. gimnáziumként látogatott el hozzánk március 11-én. Az eddigi élményei alapján megállapította a vetésis franciás diákokról, hogy kiemelkedő a fegyelmezettségük, a magatartásuk, melyet az általa adott előadáson tapasztalt. Átfogó képet kaptunk a királyság holland (flamandok), francia (vallonok) és német nyelven beszélő területeiről, kiemelte Brüsszel európai jelentőségét. Megtudtuk, hogy országának egyik előnye központi elhelyezkedése, emiatt érdekeltek logisztikai kapcsolatok fejlesztésében, mint például a Magyarországon összeszerelt márkás autók Antwerpenen keresztül történő szállításában.
Nos a nagykövet úr is ember-és a diákok kérdéseire válaszolva- elárulta, hogy a híres belga sörök közül a Trappista a kedvence.
 
A közvetlen, barátságos találkozóról írt szavait az iskola emlékkönyvében, a képeket pedig az alábbiakban tekinthetitek meg itt: Galéria