Tankönyvellátás 2016/2017. tanév

Gyakran Ismételt Kérdések

2017-04-18

Megkezdődött az idei tankönyvrendelési időszak. A korábbi évekhez hasonlóan a kiosztott tankönyvlistát aláírva mihamarabb, de legkésőbb április 21-ig kérjük visszajuttatni az osztályfőnöknek, vagy a könyvtárba. Az ingyenes tankönyv igénylő lap innen tölthető le, melyet szintén kitöltve és aláírva kell visszajuttatni az iskolába az arra jogosultaknak.

 


 

2016-10-10 

A rendszer zárása miatt az ingyenességhez szükséges igazolásokat még 3 napig, október 13-án 16 óráig lehet elküldeni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre

 

2016-04-25

A tankönyvtámogatás igénylőlapok benyújtásának határidejét meghosszabbítottuk 2016. április 26. kedd éjfélig. A rendszer zárása miatt az ez után beérkező igényléseket nem áll módunkban elfogadni. A késve beérkezett tankönyvigénylőket pótrendelés keretein belül tudjuk feldolgozni. A frissen felvett diákok beiratkozáskor is leadhatják a módosított tankönyvigénylőket.

 

2016-04-12

A tankönyvtámogatáshoz az igénylőlap innen tölthető le. A hét folyamán a diákok kézhez kapják a tankönyvlistát. Kérjük, hogy a lehető leghamarabb, de legkésőbb 2016.04.22. péntekig aláírva juttassák vissza az iskolába. Április 15-től a szülői felület is elérhető lesz. A normatív támogatásra való jogosultság igazolására 2016. október 15. napjáig van lehetőség, elektronikus úton a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre beküldve. További részletek a hatályos 21/2015. (IV. 17.) EMMI rendeletben olvashatók.

 

2016-03-21

Tisztelt szülők és Diákok!

Indul a 2016/2017. évi tankönyvrendelési időszak. Az alábbiakban közzétesszük a KELLO által részünkre elküldött tájékoztató kivonatát, mely a legfontosabb, szülőket és diákokat érintő változásokat tartalmazza.

  • A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig, illetve pót- és évközi rendelés esetén 14 napon belül.
  • Szülők részére kialakított felület megnyitása 2016. április 15. (www.szuloifelulet.kello.hu):
    • a diákok adatainak ellenőrzésére,
    • az iskolai tankönyvrendelések szülők általi jóváhagyására (A felület használata nem kötelező, az iskolák továbbra is kérhetik a szülői jóváhagyást a korábbiakban megszokott módon.), és
    • a fizetős diákok tankönyvrendeléseinek pénzügyi követése és rendezése céljából.
  • A kiszállított tankönyvek alapján számlázunk, mely kifizethető online (szülői felületen), valamint átutalással, illetve a megadott postahivatalokban (A KELLO INFOPONTOKON történő fizetési lehetőség megszűnt!). A postahivatalokban elfogadott utalványok listáját a www.kello.hu/rolunk/utalvanyok-elfogadasa elérhetőségen tekinthetik meg.
  • A fizetős diákok számláit egyben küldjük ki az iskolákba 2016. augusztus 22 – 31-ig, kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen megtörtént. A befizetés tényét a tankönyvrendelési felületen jelezzük.

A továbbiakban is a honlapon tesszük közzé az aktuális információkat, kérjük, kísérjék figyelemmel!

Elérhetőségünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbiakban próbáltuk összegyűjteni azokat a kérdéseket, amik többször előkerültek. Így sokkal gyorsabban megtalálhatják a válaszokat az érdeklődők, mintha emailt kellene írni.

 

Mi a teendő, ha olyan könyvet rendeltünk meg, amire nincs szükségünk?

A fizetős diákok esetén az átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2016. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási joga van az adott évi rendelése erejéig, melyet a tankönyvek sértetlen állapotban, a KELLO-hoz történő visszaküldéssel lehet gyakorolni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia. Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Központi Tankönyvraktár, 2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

 

Időközben mégis kiderült, hogy szükség lesz egy könyvre, amit nem jelöltünk a rendelésben. Van lehetőség pótrendelésre?

Igen van. Az iskolán keresztül 2016 szeptember 15-ig van lehetőség a pótrendelésre, a KELLO webáruházában azonban egész évben van lehetőség tankönyveket rendelni.

 

A tankönyvrendeléskor még ingyenesek voltunk, de azóta ez megváltozott. Mit kell tennünk?

A normatív támogatásra való jogosultságot 2016. október 15-ig 13-ig (mivel 15-e szombatra esik) kell igazolni. Amennyiben ez nem történik meg, a KELLO kiszámlázza a tankönyvet, tehát ezzel egyéb tennivaló nincs. Az ügyintézést megkönnyíti, ha jelzik az iskola felé státusz módosulását.

 

Nem adtunk le normatív támogatás igénylőlapot, de időközben jogosultak lettünk a támogatásra. Van lehetőség igénybe venni utólag?

Igen, amennyiben ezt a lehető leghamarabb, de legkésőbb a tankönyvosztásig jelzik felénk, és eljuttatják a kitöltött és aláírt igénylőlapot. Az ingyen tankönyvesek a könyvtári állományból kapják a tankönyveket. A jogosultságot 2016. október 15-éig kell igazolni.

 

Tavaly már adtunk le igénylőlapot normatív támogatáshoz, de idén mégis fizetős besorolásba kerültünk. Miért van ez?

Az igénylőlapok mindig adott tanévre érvényesek, úgy, ahogy a legtöbb igazolás is. Az igénylőlapokat minden tanévben közzétesszük az iskola honlapján letölthető formában.

 

Válás vagy egyéb családi okok miatt megváltozott a gyermek gondviselője, ezért szeretném, ha más névre szólna a csekk. Lehetséges ez?

Amennyiben a tankönyvrendelési időszak lezárása előtt ezt jelzi felénk, van lehetőség új számlafizető adatait felvinni, a rendszer lezárása után (ez idén június 30. volt) sajnos nincs lehetőség módosításra.