Miután Veszprém és Coutances iskolái között megszakadt a cserediák kapcsolat, francia társam, Liam és  én ( Geri Ákos 10.c) arra gondoltunk, hogy kár lenne ezt veszni hagyni.
2023 áprilisában Ő jött el Magyarországra egy hétre, én megmutattam neki a várost, az iskolát és Budapestet. Aztán júliusban én következtem.
Elrepültem Párizsba, onnan vonattal átmentem Coutances-ba, ahol ők laknak. Addigra elküldte nekem a részletesen kigondolt programtervet, úgyhogy mindenről időben értesültem.
Az első pár napot a Nagymamájánál töltöttük Coutainvilleve-ben, a tengerparton.

Itt megismertem a barátait és részt vehettem a kézilabda táborában. A 3. napon átutaztunk Bretagne-i nyaralójukba, ahol rengeteg francia különlegességet és játékot kipróbálhattam.
A következő napokban megnéztük a Mont-Saint Michelt és a partraszállási emlékművet.
A hétvégét egy bulival zártuk, amit az én tiszteletemre tartottak, Liam és a kézilabdás barátai. Zökkenőmentes volt a hazajutás, mivel Liam egészen a reptérig kisért.
Végig franciául beszéltünk, és úgy érzem, rengeteget fejlődtem, mind beszédkészségben, mind szókincsben és szövegértésben.
Nagyon örülök, hogy összejött ez a kapcsolat, ez volt életem egyik legjobb utazása és remélem, minél előbb megismételjük.