2023. november 22-28. között rendezték a Női és Ifjúsági Petanque Világbajnokságot a thaiföldi Bangkokban.
Az idei évben elért eredményeim alapján az a megtiszteltetés ért, hogy  felkértek képviseljem Magyarországot az IFI válogatott tagjaként.

2023. november 21-én reggel indult el a csapat a Liszt Ferenc Repülőtérről. Két átszállással –Frankfurt, Abu Dhabi- közel 22 órás repülőúttal érkeztünk meg 2023. november 22-én, ottani idő szerint reggel fél nyolc körül. Transzferrel a szállásra vittek minket. Délelőtt tartották a hivatalos megnyitó ünnepséget. Szerdai napon csapatversenyt még nem rendeztek, ezért jutott egy kis időnk az átállásra és megnézhettük Bangkok 1-2 látványosságát. A napot az esti nyitó vacsora zárta. Minden résztvevőt ugyan azon a szálláson helyeztek el a szervezők, így lehetőségünk nyílt az ismerkedésre és újra találkozni régi barátokkal.

2024. mnovember 23. és 2023. november 28. között zajlottak a versenyek 28 ország 30 nevezett csapatával. Franciaország és Thaiföld 2-2 csapatot nevezett a versenyre, érkeztek csapatok Svájcból, Japánból, Indonéziából, az Amerikai Egyesült Államokból, Csehországból, Vietnámból, Laoszból és még sok országból.. Sajnos a legjobb 16 csapat közé nem sikerült bejutnunk, de a realitásokat nézve hoztuk az elvárt eredményt és a középmezőnyben végeztünk. Úgy gondolom egy percig se szégyenkezhetünk, mert voltak győztes mérkőzéseink, és ahol nem sikerült nyerni ott is szoros mérkőzéseket játszottunk ellenfeleinkkel. A világversenynek köszönhetően nagyon sok tapasztalatot szereztem, sok élménnyel és új baráttal gazdagodtam. Ezeket a későbbi versenyeimen és felkészüléseimen biztos hogy a javamra tudom fordítani.

A Világbajnokságot  ifjúsági kategóriában Thaiföld, a nőknél pedig Vietnam nyerte. Az élmezőnyben, ahogy az várható is volt a keleti országok végeztek Franciaországgal kiegészülve.

Hazaindulás előtti estén egy jó hangulatú záró vacsorán vehettünk részt a többi delegációval.

Megismerhettem egy másik „világ” kultúráját, gasztronómiáját és picit betekinthettem mindennapjaikba. Fárasztó 8 nap volt, de minden perce megérte. Nagyon köszönöm a Magyar Petanque Szövetség, a családom, iskolám, osztályom, barátaim, a VEHIR.HU és a Veszprém TV támogatását.

Muraközy Imre  9/c